Barentsz Ontdekkingshuizen
Barentsz Ontdekkingshuizen

Een duurzaam en eigenzinnig houten huis

Het Barentsz-concept is begonnen vanuit het idee dat we in Nederland naar een  vastgoedvoorraad toe moeten die geen gebruik meer maakt van fossiele brandstoffen en zelfs energie levert. En vanuit de overtuiging dat dit te realiseren is middels maatwerk houtskeletbouw, seriematige prefab productie en slimme oplossingen voor energie en isolatie.

In 2015  legden we vanuit Nieuw Nederland de basis voor het concept van de Barentsz-huizen. Het uitgangspunt was om ontwerpvrijheid te behouden, lowtech te verduurzamen en vooral gebruik te maken van prefab elementen.

De ingrediënten hiervoor zijn onder andere een volledig elektrische verwarming met een lucht-water warmtepomp of een bodemwarmtepomp. Elk combineren we met vloerverwarming, zeer goede isolatie en een scherpe blik op luchtdichtheid, zodat er zo min mogelijk energieverlies plaatsvindt.

Het concept leent zich -naast de particuliere markt- bij uitstek voor kleinschalige duurzame bouwprojecten vanuit ontwikkelaars of gemeentes.

De voordelen van Barentsz

  • Bewezen concept; al 20 projecten gerealiseerd
  • Seriematig maatwerk; flexibel en in harmonie met omgeving
  • Nul op de Meter (NoM), houtskeletbouw, drievoudig glas
  • Eigen productiefaciliteit voor de houten casco's
  • Minder faalkosten en een hogere bouwsnelheid (binnen 356 dagen)
  • Heldere prijsstelling, geen verrassingen achteraf

Voor Gemeenten, ontwikkelaars en investeerders

Er is een aantal gemene delers dat in elke realisatie terugkomt met dit concept. Nul op de Meter (NoM), houtskeletbouw, drievoudig glas, om er een aantal te noemen. Daarentegen is het ontwerp en de inrichting van de huizen en verbinding met de omgeving juist maatwerk. Daar wil je per ontwikkeling goed over nadenken. De bekende versnippering van de bouw is niet te merken bij de toepassing van het concept, want er is een vaste ploeg. We werken met partners, een projectteam dat elkaar kent en verantwoordelijkheid neemt. Bovendien hebben we inmiddels onze eigen productiefaciliteit voor de houten casco’s. Het levert voordelen op om niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden met elkaar. Minder faalkosten en een hogere bouwsnelheid, om er maar twee te noemen. In één jaar ronden we het ontwerp en de realisatie van ieder project af. Daar profiteert de eindgebruiker van en hij ziet het positief terug in de prijs.