Over ons
Over ons

Uw partner voor kleinschalige, duurzame bouwprojecten

MISSIE EN VISIE

Met elk project Nederland mooier en duurzamer maken, dat is wat ons drijft. Door op eigen initiatief of in opdracht betaalbare, CO2-neutrale en energie-neutrale, onder architectuur gebouwde woningen voor de sociale en de vrije sector te ontwikkelen en realiseren, dragen we met ieder huis en elk project bij aan het oplossen van de grootste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd.

Als het aan ons ligt, is binnen 20 jaar een belangrijk deel van onze gebouwen, (zowel voor wonen als werken) zodanig verduurzaamd dat ze geen of bijna geen energie meer verbruiken. Veel nieuwbouw zal gerealiseerd worden in hout. Voor de houtproduktie moeten we een deel van onze landbouwgrond omvormen naar bosbouw. Hiermee kunnen we de stikstof-uitstoot terugdringen en veel meer CO2 opnemen.

team en ambitie

Om op de best mogelijke manier invulling te geven aan onze missie, visie en ambitie, bestaat het kernteam van Nieuw Nederland niet alleen uit architecten en bouwkundigen, maar ook uit een econoom en een bestuurkundige. Doordat we verschillende achtergronden hebben en zelf ook een deel van onze opdrachten initiëren, kunnen we meer aan innovatie doen dan wanneer we alleen zouden ontwerpen in opdracht.

We willen mooier, slimmer en duurzamer bouwen, voor onszelf en de generaties na ons. We produceren robuuste, eigentijds/eigenwijze nul op de meter woningen, op maat ontworpen en geprefabriceerd, voor elke portemonnee. Binnen 365 dagen gerealiseerd dankzij onze integrale benadering en centrale regie. 

GESCHIEDENIS EN EXPERTISE

Ooit begon Nieuw Nederland in 1926 met een door Johan Adam Wentink opgericht architectenbureau. Nu, bijna 100 jaar later, is Nieuw Nederland precies wat hij en de generaties na hem in hun hart altijd al wilden zijn: regisseurs van een andere, nieuwe manier van ontwikkelen, ontwerpen en realiseren. Nieuw Nederland is het bouwen meester, wij zijn “bouwmeesters”.

“We proberen gebouwen te realiseren die iedereen begrijpt, doordat ze passen binnen hun omgeving. Voor een zorgvuldige inpassing in de ruimte, werken we vaak samen met een landschapsarchitect”

Derk-jan Wentink

de voordelen van barentsz

  • Alles in één hand; van ontwerp tot oplevering
  • Bouwen met het vaste, op elkaar ingespeelde bouwteam van Barentsz
  • Binnen 365 dagen gerealiseerd
  • Concrete, betaalbare oplossingen op basis van beproefde technologie en bewezen methode
  • Geen onzekerheid over kosten en geen onverwachte tegenvallers

Over Barentsz Ontdekkingshuizen

In 2015  legden we vanuit Nieuw Nederland de basis voor het concept van de Barentsz-huizen. Dit idee is geboren uit het inzicht dat we in Nederland naar een  vastgoedvoorraad moeten die geen gebruik meer maakt van fossiele brandstoffen en zelfs energie levert. En uit de overtuiging dat dit perfect te realiseren is middels maatwerk houtskeletbouw, seriematige prefab productie en slimme oplossingen voor energie en isolatie.

Het uitgangspunt was en is om ontwerpvrijheid te behouden, lowtech te verduurzamen en vooral gebruik te maken van prefab elementen. Inmiddels staan er op steeds meer plaatsen in Nederland Barentsz Ontdekkingshuizen. Ontdek Barentsz