Medisch Centrum Reigersbos, Amsterdam Z-O

Project: Medisch Centrum Reigerbos, Amsterdam Z-O
Opgeleverd: 2009
Oppervlakte: 1.290 m2
Categorie: Medisch centrum

 

Nabij het winkelcentrum Reigersbos in Amsterdam Zuidoost heeft Nieuw Nederland Architecten een nieuw gezondheidscentrum ontworpen. Het is een vrijstaand pand in twee bouwlagen met aan de achterzijde volop parkeerruimte.

Het gebouw heeft een robuust uiterlijk hoewel het een mooie detaillering heeft en een vriendelijk interieur. De voorzijde, gericht op het winkelcentrum, bestaat uit een vliesgevel over beide bouwlagen, beschermd door een fors overstek. De overige drie zijden zijn afgewerkt met verticaal geplaatste lamellen van donker hout wat het gebouw, samen met de overstek, zijn robuuste voorkomen geeft.

Vanuit het tochtportaal achter de hoofdingang kom je in een lange gang met aan de linkerzijde de kamers voor o.a. verpleging, verloskunde, consultatie, secretariaat en vestigingsmanager. Aan de rechterzijde zijn de wachtruimten voor het publiek en apothekersruimten. Centraal langs de gang zijn de toiletten en de administratie. Direct tegen de hoofdingang leidt een brede trap naar de verdieping. Op de verdieping is een centrale wachtruimte met een balie. Aan rechterzijde bevindt zich de spreekkamers voor de huisartsen, behandelruimte en een klein laboratorium. Aan de achtergevel bevindt zich de administratie en een teamruimte. Daartussen leidt een trap van en naar de personeelsingang op de begane grond. Aan de linkerzijde op de verdieping zit de pantry, ruimte voor maatschappelijk werk, fysiotherapie en bijbehorende administratie. Aan de voorzijde, boven de ingang, ligt een grote oefenruimte.

Het gebruik van duurzame materialen, veel lichtinval en natuurlijke kleuren geven het gebouw een licht interieur met een rustgevend en warme uitstraling.

Medisch