Wij tekenen voor een duurzame toekomst

Nieuw Nederland voor gemeenten

WIJ INVESTEREN

Er moeten de komende jaren honderdduizenden woningen gebouwd worden. En als we de doelen uit het Klimaatakkoord willen realiseren dan moeten die woningen duurzaam gebouwd en zeer energiezuinig zijn. Een stevige uitdaging.

Het initiatief voor de bouwopgave komt voor een groot deel terecht bij gemeenten. Hoe pakt u dit aan? Met duurzame houtbouw in samenwerking met Nieuw Nederland slaat u in elk geval twee vliegen in één klap: er wordt CO2 neutraal gebouwd (productiefase) en onze Barentsz Ontdekkingshuizen zijn energieneutraal (gebruiksfase).

Wilt u een energieneutrale en CO2 neutrale woonwijk realiseren in hout?

Nieuw Nederland investeert ook regelmatig in de aankoop van grond. Ervaring leert dat werken vanuit een gezamenlijk belang de snelheid, kwaliteit én de continuïteit van duurzame woningbouwprojecten ten goede komt.

WIJ ONTWIKKELEN EN REALISEREN

Nieuw Nederland maakt voor gemeenten duurzame bouwambities waar. Met projectmatige bouw van onze energieneutrale Barentsz-Ontdekkingshuizen helpen we bij het realiseren van CO2 neutrale woonwijken. Ook als we zelf niet (mee)investeren in de aankoop van grond kunnen we helpen in de ontwikkelfase. 

Bijvoorbeeld bij het vinden van investeerders, het invullen van de ruimte, het opstellen van een visie op het te bebouwen gebied, in harmonie met de omgeving en de stedenbouwkundige en welstandseisen. Projecten verlopen sneller en zorgelozer door samen we werken met één partij die u al deze zaken uit handen neemt. Doordat we maatwerk voor de indeling combineren met een hoge mate van standaardisatie van de bouwmethode en de installatie techniek, kunnen we de bouwkosten vanaf het begin goed inschatten.

Zoekt u als gemeente naar een totaaloplossing voor het realiseren van duurzame woonwijken? Zoek dan niet verder.

 

DE VOORDELEN

  • Alles in één hand; van ontwerp tot oplevering.
  • Bouwen met het vaste, op elkaar ingespeelde bouwteam van Barentsz.
  • Binnen 365 dagen gerealiseerd
  • Concrete, betaalbare oplossingen op basis van beproefde technologie en bewezen methode.
  • Geen onzekerheid over kosten en onverwachte tegenvallers.

OVER BARENTSZ ONTDEKKINGSHUIZEN

In 2015  legden we vanuit Nieuw Nederland de basis voor het concept van de Barentsz-huizen. Dit idee is geboren uit het inzicht dat we in Nederland naar een  vastgoedvoorraad moeten die geen gebruik meer maakt van fossiele brandstoffen en zelfs energie levert. En uit de overtuiging dat dit perfect te realiseren is middels maatwerk houtskeletbouw, seriematige prefab productie en slimme oplossingen voor energie en isolatie.

Het uitgangspunt was en is om ontwerpvrijheid te behouden, lowtech te verduurzamen en vooral gebruik te maken van prefab elementen. Inmiddels staan er op steeds meer plaatsen in Nederland Barentsz Ontdekkingshuizen. Ontdek Barentsz